13 reasons why - sari, mida ilmselt kõik võiksid vaadata

Harva on hetki, mis kohe eriti sügavale hinge poevad, kuid järgnev, millest ma räägin, on midagi, mis ronib südamesse ja mingi hetk lausa purustab selle.

13 reasons why - räägib koolitüdrukust, kes otsustas oma elu lõpetada ning ta põhjendab oma tegu 13 kassetil, mis saadetakse inimestele, kes selle kõigega seotud on.


Kui seriaal välja tuli, siis see ei äratanud minus suurt tähelepanu, kuid kuna netflix nii tungivalt soovitas mul seda vaadata, siis panin käima. Aitäh, netflix, selle eest, sest järgnev, mis mind ees ootas, raputas tugevalt minu maailma.

Peategelane Hannah on siiras, ilus, armas ja südamlik neiu ning tekib küsimus, miks peaks selline imeline inimene oma eluga niimoodi tegema.? Kõik tundub justkui korras olevat, kuid tegelikult on ta seest täiesti katki. Vaadates seriaali tekib sinus põhiliselt kaks vaatepunkti, ja see kõik tõmbab sind nii seriaali sisse ja tahaksid nii väga kõike parandada, aidata  ja lausa appi karjuda, kuid kõik mis sa teha saad, on vaid vaadata ning mõelda, kuidas päris elus selliseid asju ära hoida.

13 reasons why näitab kogu tegevust karmilt ja toorelt, nii nagu need situatsioonid ongi. Pole mõtet midagi ilustada ja pehmendada, sest just nii kole see kõik ongi. Muidugi on ka helgemaid hetki, kus tunned, et ehk saab kõik korda - kõik tundub ju nii hea olevat. Kuid järgmisel hetkel juhtub midagi, mis selle noore hinge järjest rohkem katki rebib.

Ma olen üsna kindel, et igaüks meist on kuidagi kiusamisega seotud olnud -  olles kas siis kiusatav, kiusaja, kõrvalvaataja, lapsevanem, vanavanem jne jne. Miskitmoodi ta puudutab meid kõiki varem või hiljem ning see probleem on peaaegu, et alati õhus.

Miks ma sellest kirjutan? Sest ainus, mis sellest olukorrast päästa võib on see, et oma murest peab rääkima. Nagu seriaalgi näitas, siis ohvrid hoiavad kõike seda valu enda sees, lootes, et kõik läheb mööda ning kaob kaugesse minevikku. Kuid kui see pundar hinges hakkab kasvama, siis on lõpuks väga-väga raske olla ja tekibki tunne, et ei taha sellises maailmas enam elada. Tunne, et kedagi ei huvita, mida sa teed ja mida sa tunned. Tühi ja kasutu olek.

Aga tead mis, mitte keegi meist ei ole mõttetu ja kasutu. Oled üks imeline olend siin maailmas ja kui sul on raske, siis palun räägi kellegagi. Ja kui ta ei taha sind kuulata, siis ära anna alla, otsi edasi - alati on keegi olemas.

Kui on kedagi, kes seda loeb ning kelle südamel on raske, siis kirjuta kasvõi minule. Kirjuta mulle facebooki või instagrami ja teeme sinu olemise paremaks. Kuigi elu võib tohutult raske olla, siis ilusamaid ja paremaid hetki on tegelikult palju rohkem ning selle poole peab ka püüdlema! Lihtsalt.. alusta rääkimisest :) Olge paid!

* Vaatasin seriaali juba mitu-mitu nädalat tagasi, aga nii pagana raske on need mõtted selgelt välja kirjutada. Seda peab lihtsalt ise vaatama!


Kommentaarid