Our magical countryside

Mõtlesin, et kirjutan ühe mönusa jutu oma maakohast, sest ma hetkel nii igatsen seda kohta.
Selleks asukohaks on Veere, mitte Pöide valla Veere, vaid Kihelkonna valla Veere, mis asub mere ääres. Seal elab suhtelist vähe inimesi, selline vanaemade-vanaisade maakoht rohkem. Vaheaegadel, eriti suvel, käivad lapsed ja lapselapsed seal külas, maanduvad sinna kuudeks või nädalateks. Aga mis siis, et seal nii vähe inimesi on, sest seda parem meile, kena rahulik on kõik. Alustan siis algusest ehk suvehommikutest. Kuigi tavaliselt magan ma seal 12-1ni, siis üritan ka 9-10 ärgata, sest just selle hetkel on seal hästi mönus. Ärkan, teen akna lahti, mönus linnulaul kostab körvu ja örnalt kuum päike paitab juba põske. Teen kohvi ja vöileibu ja istun akna vahele ning lihtsalt naudin seda ilu ja soojust. Mõni inimene paneb pesu kuivama, möni juba jalutab, pisikesed lapsed mängivad öues nukkudega.. Täpselt nagu vanadel aegadel, kus ei eksisteerinud elektroonilisi vahendeid ja keskenduti reaalsele elule. Siis koristan natuke tuba, pesen nöud ja lähen öue. Seal kõik tervitavad ning siis lähen vaatan mis aiamaal toimub, vb vötan ka möne maasika. Siis kutsub vanaema juba teisele hommikusöögile ning pärast ajab mere äärde kõrbema, vöikud ja morss ning tekid kaasa ja viskame liiva sisse end pikali. Veerel on üpris külm vesi, kuid see on hästi puhas ja klaar ning vahel käin seal ujumas. Teised tüübid käivad kogu aeg, aga kuna ma selline külmakartlik, siis väldin seda :D. Nii, vahepeal on kell juba 3-4 ning aeg süüa lõunat, taas vanaema juurde üliparimat toitu sööma :P ning siis on juba löbutsemis- ja lollitamisaeg, kas siis söidame ratastega, tsillime vörkudel.. Aa kurikuulsad Veere vörgud, isegi Teele Viira tutvustas neid superstaari saates. See on selline kalavörkudest ja paeltest ja köitest tehtud mitmekorruseline vörkuderägastik, kus saab turnida, kiikuda ja niisama aega veeta. Vahepeal on ka öhtusöök, nom nom ja pärast öue tsill edasi. See on küll väike koht, aga kui loovust on, siis tegevus on alati olemas.
Maal elavad siis minu super vanaema ja vanaisa. Vanaema on super kokk ja ülitragi meil ja vanaisa on kalamees ning teeb hästi palju nalja :D (kes teab, see teab). Mul on hästi palju vedanud nendega :) kallikesed.
Veerel elanikud on ka hästi söbralikud, kuid peab mainima, et ei saa olla mitte ühtegi kohta ilma kurjade täditeta :D. Iga aasta on Veerel jaanipäevapidu, kus tehakse löket ja grilli, tantsitakse, juuakse, lauldakse, mängitakse jalkat ja kõik muud head ! :D Kõik toovad sinna puid ja igast lökkematerjali.  See on lihtsalt ülim koht, kus puhata, süüa ja mängida ning kui on jaksu 5-6 üles töusta, saab vanaisaga kalale minna ja päikesetöusu vaadata. Vahel teeme ka niisama grillöhtuid ja väikest löket ning vaatame taevas tähti ning kuulame metsloomade hääli.  Veere on küll väike koht, aga täis maagilisi kohti ning seiklusi. Nüüd tuli veel suurem igatsus :( Aa, aga kui on halb ilm ja vihm, siis joonistan, söön, tsillin netis, vaatan telekat VÕI SIIS lähen jooksen friendzidega vihma käes ringi, sest ilm on ju soe ja kuivatada saab alati :D Kahjuks mul enda arvutis pilte pole, kuid alati saab seda oma silmaga vaatama minna ;)





Kommentaarid